Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Γιατί κυβέρνηση ειδικού σκοπού

 «Πολλ΄  οἶδε αλώπηξ, αλλ΄   χῖνος έν μέγα».
Πολλά γνωρίζει η αλεπού ο σκαντζόχοιρος
 ένα αλλά μεγάλο
Αρχίλοχος 7ος αιώνας π.Χ.
Δοκιμάσαμε και την αριστερά αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν πραγματοποίησε το ένα και μέγα και ούτε πρόκειται να το αναμένουμε. Οι ιδεολογικές εξαγγελίες των κομμάτων   μπροστά τον ορυμαγδό του δυσβάστακτου χρέους και της έλλειψης παραγωγικότητας  μετατοπίσθηκαν ή απορροφήθηκαν σε θέματα απλής διαχείρισης. Στην πράξη δεν δοκιμάστηκε ακόμα το ΚΚΕ που αν  ίσχυε το ποσοστό εκπροσώπησης 5% που ισχύει σε άλλες χώρες δεν θα εκπροσωπείτο φυσικά στη βουλή. Όσο για τη χρυσή αυγή δεν έχει καμιά τύχη ως εθνικιστικός, αντιευρωπαϊκός, αντιαμερικανικός κομματικός σχηματισμός. Απομονωμένη από διεθνή κοινότητα δεν αναγνωρίζεται ούτε από την ίδια τη Λεπέν.

Φυσικά η κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν θα μας επιλύσει το πρόβλημα των μνημονίων που τελικά και με τις νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις και με οφειλές προηγουμένων ετών δεν έχει να πληρώσει σχεδόν κανείς. Είδαμε στη τηλεόραση ότι στο νυν αντιπρόεδρο της βουλής  τον κ. Μητρόπουλο, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, την προσπάθεια του δικαστικού κλητήρα να του επιδώσει έγγραφο οφειλής του προς το Δημόσιο του 1.980.000 Ευρώ. Είναι ένα πρώτο δείγμα των προθέσεων κάποιων πρωτοκλασάτων στελεχών. Τελικά σε σχετική  άρνηση του θυροκολλήθηκε, όπως σχολίασε η τηλεπαρουσιάστρια.

Τι είναι όμως αυτό το ένα και το μέγα που δεν μπορούν λόγω πελατειακών σχέσεων, διασυνδέσεων, συμψηφισμών, ικανοποίηση άσκησης της εξουσίας, για να αναφέρω κάποιες περιπτώσεις. Είναι πολύ απλό να ισχύσει αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ. Δηλαδή αν κάποιος εξάγει παράνομα δολάρια σε άλλες χώρες άμα τη διαπιστώσει κατάσχεται το 50%. Και πως θα γίνει αυτό θα αναρωτηθεί κανείς. Στην Τράπεζα της Ελλάδος, πέραν της λίστας Λαγκάρντ, υπάρχει και άλλη λίστα 54.000 ατόμων που μέχρι το 2012 εξήγαγαν   περισσότερα από 115 δις και άλλα 45δις μέχρι τα Capital control, τα περισσότερα εκτός ευροζώνης (Ελβετία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Εμιράτα κλπ.) που θεωρείται παράνομη πράξη. Δεν χρειάζεται κοινοποίηση ονομάτων αλλά σε πρώτη φάση βεβαίωση οφειλής 50% και αν  δεν πραγματοποιηθεί η εξόφληση εντός ευλόγου χρόνου να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή πόθεν έσχες, εγγραφή υποθηκών, πληστηριασμοί κ.α.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου